logo kamperen
Wonen Kamperen Bestellen Vervoer Computer Prikbord
logo
Aangepast zoeken

Het "Handicamp"...

Bekijk de foto's van het Handicamp 2001 in Denekamp en lees het verhaal wat een journalist optekende.


handicamp

handicamp Elk jaar wordt, meestal in het weekend na pinksteren, een "Handicamp" weekend georganiseerd. Steeds op een andere plaats in het land. Aan zo'n weekend nemen equipes of families deel, waarvan een of meerdere leden een handicap hebben. Er wordt gekampeerd met tent, vouwwagen, caravan en kampeerauto.

De kosten voor deelneming zijn elk jaar afhankelijk van de afspraken die de organisatie met de campingbeheerder weet te maken. Ze moeten helaas in verband met vroege boeking van de camping vooraf betaald worden.


Open dag.

handicampTijdens een weekend is er op de zaterdag een open dag.
Ge´nteresseerden met en zonder handicap zijn dan van harte welkom. U kunt met deelnemers praten over hoe zij verschillende zaken opgelost hebben. U kunt zien hoe gekampeerd wordt en hoe soms heel vernuftige en eenvoudige aanpassingen zijn gemaakt. Ook kunt u een en ander bekijken en zo mogelijk uitproberen. De open dag wordt in diverse kampeer- en handi-bladen aangekondigd.

Voorbeelden.

handicampEen familie heeft zijn caravan aangepast. De deur is verbreed en het interieur aangepast. Ook het toilet is aangepast, om onafhankelijk te zijn van de voorzieningen op het kampeerterrein.
Om binnen te komen is een liftje gemaakt. De motor daarvan kan los van het hefplateau. Beide delen worden in de caravan vervoerd.
Een ander zet zijn vouwwagen op met een kleine hijskraan, die hij eerst uitklapt. Via een opritje komt hij het deksel van de wagen op, waar een bed op werkhoogte staat.
Een gezin met een De Waardtent heeft het kuipgrondzeil voorzien van een uitklapgedeelte, waardoor de rolstoel naar binnen kan. Zij overwegen aan de hoofdstok een kraantje te bevestigen om hun dochter te tillen.

Wat schreef de ANWB?

De open dag voor ge´nteresseerden wordt altijd aangekondigd in de Kampeer- en Caravankampioen (KCK) van de ANWB, en in diverse bladen voor gehandicapten. Vele bezoekers maken dan onder het genot van een kopje koffie kennis met andere kampeerders, en bespreken de oplossingen die zij bedacht hebben. De Caravankampioen besteedt regelmatig aandacht aan ons. Lees dit KCK-artikel eens, over het Handicamp 1997 op camping De Jagerstee in Epe.

De organisator, Stichting Handicamp, heeft de volgende doelstellingen:

  • Het uitwisselen van kampeerervaringen tussen mensen met een handicap.
  • Het bevorderen van goede faciliteiten ten behoeve van deze kampeerders.
  • Het geven van informatie of oplossingen voor praktische problemen.

Wilt u meer weten of u aanmelden voor het weekend, dan kunt u terecht bij het secretariaat van de stichting:

klaver
Mevrouw Ingrid Kasper
Rembrandtpark 91
5143GH Waalwijk
0416-339216

info@handicamp.nl

Of informeer bij de beheerder van deze site, Johan Grootveld

Kamperen
Het "Handicamp"
Kampioen
Vakantiegids
Ervaringen
Sitemap
(Terug)
Contact

krant


logo adres top


Please change "fontsize" in your browser if page looks corrupted.
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.