logo kamperen
Wonen Kamperen Bestellen Vervoer Computer Prikbord
logo

Doorzoek de site:
Aangepast zoeken


Vakantiemogelijkheden voor mensen met een handicap...

Het meest vrij bent u als kampeerder met uw eigen tent, caravan of camper. U kunt gaan en staan waar u wilt, en hebt altijd uw eigen aanpassingen bij u. Ziet u op tegen de kosten en moeite rond aanpassingen, het gesjouw met kampeerspullen of wilt u eerst eens wat uitproberen, dan zijn de onderstaande mogelijkheden misschien interessant voor u.

Kijk voor aangepaste zorggeschikte huisjes op: Zorgbungalows in Nederland

Zoek hier achtergrondinformatie of geef uw mening over een vakantieaccomodatie.

U kunt ook vaak goed terecht in aangepaste tenten, hotels of huisjes van "normale" vakantieaccomodaties. Kijk ook eens bij onze adverteerders. Soms moet u even zoeken naar de juiste oplossing.

Voor "zomaar een dagje uit" ziet u hier de toegankelijke pretparken, dierentuinen en musea.Campings in Nederland:

Campings buitenland:

Campers&caravans:

Huisjes met aanpassingen

Aangepaste groepsaccomodaties

Diversen:


Camping "De Ruimte"

camping de ruimte bannerDe opzet van deze camping is om meer en minder validen samen te laten genieten van het bosrijke terrein. Zowel in de accommodaties als in het recreatieprogramma wordt rekening gehouden met eventuele handicaps van kampeerders. Verder is alles zo normaal mogelijk, je hoeft je met een handicap niet apart te voelen. In samenwerking met Thuiszorg is evt. hulp bij uw dagelijkse verzorging mogelijk.
Camping "De Ruimte" , Stobbenweg 23, 8251PX Dronten, 0321-316442

Camping "Prisma"

Het kampeerterreintje van de Stichting Prisma ligt in Biezenmortel (tussen Tilburg en Den Bosch) aan de rand van Huize Assisië (Prisma). Op het terrein is o.a. een aangepaste en rolstoel toegankelijke stacaravan beschikbaar. Met 2 slaapkamers (4 slaapplaatsen).De beheerders Jan en Corry Bisschop, brengen zelf het seizoen op de camping door.
De kids kunnen de manege en de boerderij bezoeken, of een ijsje eten in het "t“ Dorpshuis”. Boodschappen doe je bij het supermarktje. In de directe omgeving is meer dan genoeg te doen: Efteling, Land van Ooit, Drunense Duinen.
Bel voor informatie: 0416-673025, 06-55574305.

Camping "Het Eibernest".

eibernestbanner
Kampeerterrein met aangepaste voorzieningen nabij Eibergen.

Groepsaccomodatie en camping
"De Donkershoeve"

De camping voor meer en minder validen samen is onderdeel van een grotere accomodatie, bij een verbouwde Brabantse boerderij in het bosrijke Dommeldal. Er zijn ook 3 groepshuizen voor 10 en één voor 20 personen. Alles is aangepast voor eventuele handicaps. Inclusief tillift, stretcher ed. Beheerders Maria en Luc Groenland hebben zelf ervaring in de gehandicaptenzorg. Gezond en handi staan door elkaar.
Een aangepaste kantine, visvijver, speelweide, kampvuurplaats ed. zijn aanwezig. Je kunt meedoen aan activiteiten zoals boogschieten, paardrijden of (zonodig met bed en al) mee met een huifkar.
Camping "De Donkershoeve" , Ollandseweg 119, 5491XA St. Oedenrode, 0413-473034.

Camping "Noorderkust"

Op het bosrijke terrein van Noorderhaven in Julianadorp, op 3 km van het strand. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie. Er zijn 6 kampeerplaatsen met elektra en een blokhut. Aangepast sanitair.
Noorderhaven Julianadorp. Telefoon: 0223-648447 (Marion Dolsma), email: NH-recreatie@sheerenloo.nl

Kampeerboerderij "Stochemhoeve"

Rolstoelvriendelijke kampeerboerderij met camping. Sfeervol herbouwde boerderij in het groen aan de rand van Leiden.
Kampeerboerderij "Stochemhoeve" in Leiden, 071-5721141

Camping bij Hendrik van Boeienoord

Bij het terrein van het Hendrik van Boeienoord te Assen bestaat eveneens een speciale camping voor familie van bewoners en voor gezinnen met gehandicapte kinderen. De camping biedt alle aanpassingen voor rolstoelen. Sanitair, speeltuin, kinderboerderij en restaurant zijn geheel of gedeeltelijk aangepast.
Hendrik van Boeienoord, Bg. Lohmanweg 8, Assen, 0592-305305

Minicamping "Het Groene Hart"

Op het terrein van de instelling Ursula, onderdeel van Stichting "Ipse de Bruggen" bevindt zich een minicamping met de mogelijkheid om er gebruik te maken van de voorzieningen van de instelling. De minicamping is gelegen op Landgoed Ursula in Nieuwveen.
Minicamping "Het Groene Hart", 12 kampeerplekken en 2 houten kampeerbungalows. Landgoed Ursula, Kooistrastraat 130 te Nieuwveen, 0172-516171

Landgoedcamping "De Lathmer"

Op het terrein van deze instelling ligt een landgoedcamping. Uiteraard rolstoel aangepaste voorzieningen, waaronder die van de instelling zelf. Verhuur van tandems en evt. dagopvang is mogelijk.
Landgoedcamping "De Lathmer", bij "De Lathmer" te Wilp, 0571-262057, 06-10111206

Camping "De Peelbloem" Deurne

Deze camping is onderdeel van Stichting de Peelbloem. Hij ligt ongeveer 3 kilometer van Deurne centrum in het buitengebied. U kunt in alle rust genieten van deze mooie landelijke omgeving.
De camping is gericht op mensen met een beperking, jonge gezinnen en 55+ers.
Er zijn ruime plaatsen met water en elektra. Het toiletgebouw is volledig aangepast voor mensen met een beperking. Zo zijn alle velden en ruimtes, zoals douche en wc rolstoeltoegankelijk. Alle toegangsdeuren van het toiletgebouw zijn automatisch uitgevoerd. Voor de veiligheid is de hele camping volledig afsluitbaar.
Website www.campingdepeelbloem.nl

Stichting "Goedegebuuren".

Op enkele vakantieparken in de provincie Zeeland (Domburg en Oostkapelle) verhuurt deze stichting een volledig rolstoel (en verzorgings) aangepaste zespersoons bungalow. Strand en overdekt zwemparadijs liggen steeds op loop (rol)afstand.
Website: http://www.stichting-goedegebuuren.nl.

Borinrent huurcamper (België)

Borinrent uit België verhuurt een aangepaste alkoofcamper. Het bedrijf zit op de Mechelsesteenweg 86 in 2840 Rumst (bij Mechelen). Kijk op de website voor meer info en een filmpje.
Website Borinrent

Stichting "On Wheels"

De stichting "On Wheels" verhuurt twee speciaal voor rolstoelers aangepaste campers aan (ouders van) kinderen met Duchenne. Ook kinderen met andere spierziekten zijn welkom. Het initiatief voorziet duidelijk in een behoefte, en de campers zijn dan ook snel volgeboekt. Er wordt gewerkt aan meer campers. Verder houdt de stichting zich bezig met andere practische zaken, zoals het repareren en uitlenen van rolstoelen en hulpmiddelen.
Stichting "On Wheels", De Vierde Hoeve 9, 2676 CP Maasdijk
tel: 0174-670014, fax: 0174-442208, www.stichtingonwheels.nl postbus 2095, 3140BB Maassluis, 010-5990570

Nóg een "Stichting Handicamp"

De Stichting Handicamp Overijssel, welke bestaat uit vrijwilligers, organiseert avontuurlijke binnen- als buitenlandse kampeervakantiereizen voor valide en minder- valide jongeren in de leeftijd van ca. 18 tot 40 jaar. Sinds 1992 beschikt Handicamp over een super aangepaste kampeerwagen, die van alle gemakken en noodzakelijke aanpassingen is voorzien.
Info: Corma Reinders 0546 579434, Of: Bedrijvenweg 25, 7442 CW Nijverdal, 0548 - 618890
http://www.handicamp.a1.nl

Vakantiecentrum Dennenoord

Dit centrum ligt centraal op het eiland Texel, aan de rand van een uitgestrekt dennen- en loofbos.
Er worden vierpersoons stacaravans van 45 m2 verhuurd aan gezinnen met één gehandicapte. Zij zijn voorzien van een magnetron, een vaatwasser en een aangepaste badkamer met bubbelbad. Er zijn twee slaapkamers met 1-persoons boxspringcombinaties. In één kamer een bed op hoogte. De deuren zijn extra breed, drempels ontbreken en overal is rekening gehouden met de draaicirkel van een rolstoel. Ook zijn douche en toilet aangepast aan gebruik door mensen met een beperkte beenfunctie. Vakantiecentrum Dennenoord, Postbus 12, 1790 AA Den Burg, Texel
Bel voor informatie: 0222-312423, bezoek de site, of mail info@dennenoord.com

Domaine de Puylagorge

Domaine de Puylagorge is een camping voor Nederlandse gezinnen met een of meerdere kinderen met een handicap. Het is oorspronkelijk een heel oud klooster complex in een mooi natuurgebied in Frankrijk.
Domaine de Puylagorge

Stichting "l'Accolade"

De stichting L'Accolade beheert een kleinschalig vakantiepark op ile d'Oléron, 150 km boven Bordeaux. Gelegen in de duinen met 8 aangepaste bungalows, een groepsgebouw, een kleine camping en o.a. een verwarmd zwembad. Er is 24-uurs assistentie aanwezig en er zijn hulpmiddelen beschikbaar. Nederlands sprekende beheerders.
Stichting "l'Accolade"

Plani di Clodia, Italië.

Deze grote camping ligt bij Lazise aan het Gardameer in Noord-Italië. De vier sterrencamping beschikt over alle voorzieningen, zoals zwembaden, tennisbanen, strandje, supermarkt en recreatieteams. Over de aanpassingen tbv. motorische handicaps kan de camping u verder informeren. (Door mij niet gecontroleerd).
Camping Plani di Clodia, Bagatta, 37017 Lazise, Italië.
Tel: int.+045-7590456 fax: int.+045-7590939.

Camping "Haute Sure", Luxemburg.

Deze camping is aangeraden door de familie Smit-Huizenga. De camping was goed aangepast. Het gehandicapte toilet had een po-stoel en een douchezitje en een onderrijdbare wastafel. De Nederlandse eigenaar heeft ook een douchestretcher aangebracht. Zij hebben het erg naar hun zin gehad op deze camping met 90 % Nederlandse gasten.
Camping "Haute Sure" in Boulaide in Luxemburg.
.

Hulpdienst Côte d'Azur

De Hulpdienst Côte d'Azur heeft een aantal aangepaste, rolstoeltoegankelijke caravans te huur op camping "Les prairies de la Mer", in Port Grimaud direct aan de Middellandse Zee. Ook is daar zonodig ADL-hulp beschikbaar. Evenals een rolstoelbus om u van vliegveld of station af te halen.
Hulpdienst Côte d'Azur, Puget-sur-Argens Cedex, Frankrijk. Telefoon in Nederland: 023-5322529
http://www.hd-cote-d-azur.com

Mobiel.

Het bedrijf "Mobiel" bij Bodegraven is gespecialiseerd in het aanpassen van alle soorten kampeermiddelen. Van caravanliftjes tot complete campers. U kunt al uw wensen met hen bespreken.
Mobiel VOF, Weypoort 37a, 2415BV Nieuwerbrug, 0348-688586,
website Mobiel.

Wiersema caravan/camperbouw.

Deze camperbouwer, die al achttien jaar campers op maat vervaardigt, bouwt oa. de Modena. Dit een caravan naar eigen ontwerp, die wordt ingericht op basis van de vraag van de klant. De prijs van een redelijk luxe uitgeruste Modena is vergelijkbaar met die van een standaard geproduceerde caravan. Ook allerlei aanpassingen tbv. lichamelijke handicaps zijn mogelijk.
Wiersema caravan/camperbouw, Ten Boer, 050-3023701 info@wiersemacampers.nl

AB Campers Rolstoelgeschikte Camper

Als een van de weinigen in nederland hebben wij een volledig aangepaste camper te huur. Van buiten lijkt hij een normale alkoofcamper, hoogstens zal u de grote deur opvallen. Maar zodra u de camper betreedt, zult u zich verbazen over de ruimte en doordachtheid van het interieur. Van het achterbed tot aan de fixatieogen in de vloer, alles is speciaal voor de rolstoelgebruiker gemaakt. Website: AB Campers.
info@abcampers.nl

Linita.

Linita verzorgt logeer en vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke handicap, pdd-nos of autisme. Wij huren een privé vakantiewoning in verband met aanpassingen, op een vakantiepark zodat wij diverse faciliteiten dicht bij ons logeerhuis hebben.
Wij bieden individueel gerichte ondersteunende en activerende begeleiding & activiteiten aan de cliënten in een huiselijke sfeer.
De vakantie weekenden en mid-weken zijn het gehele jaar door verspreid over het hele land. De vakanties zijn onder te verdelen in ontspannend, actief, luxe en kamperen en in de groepen; kinderen vanaf vier jaar, jong volwassenen en volwassenen.
Logeren en vakanties zullen begeleid worden door twee begeleiders. Per logeerweekend zullen er gemiddeld vier kinderen logeren, afhankelijk van de begeleidingsvragen. Tijdens vakantie max 6 deelnemers.
Website www.linita.nl

Drempelloos op vakantie

De in 2008 opgerichte stichting heeft als doel het aanbieden van betaalbare vakanties aan mensen met lichamelijke beperkingen. In Borne (Twente) staat daarvoor een aangepaste 5 persoonsbungalow (2 personen met beperkingen).
Website Drempelloos op vakantie.

Xenofilia

Wij verhuren luxe vakantievilla's in Spanje waaronder enkele speciaal aangepaste huizen met tal van hulpmiddelen, zorg op maat, begeleiding, airportservice en indien gewenst afhaalservice vanaf de voordeur in Nederland. Ook het huren van onze rolstoelbus behoort tot de mogelijkheden.
Website Xenofilia.

Woonaanpassing
Woonadvies
Kamperen
"Handicamp"
KCK ANWB
Vakantiegids
Kampeerervaring
Sitemap
(Terug)
Contact

logo adres top


Please change "fontsize" in your browser if page looks corrupted.
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.