logo kamperen
Wonen Advies Kamperen Bestellen Vervoer Computer Prikbord
logo
Aangepast zoeken

Wat vindt u hier?

Dit onderdeel van de site bevat informatie over kamperen met een handicap. Lees hieronder bijvoorbeeld over het jaarlijkse "Handicamp". Of over de kampeerervaringen in Frankrijk, van de ouders van Joeri, een kind met een motorische handicap. Hoe zij voor elk probleem wel een oplossing vonden...

In binnen- en buitenland kunt u, zij het mondjesmaat, een kampeermiddel huren dat is aangepast. Diverse organisaties zetten zich in om u ondanks de beperkingen van een handicap, een aangenaam verblijf te bezorgen.

Woonaanpassing
Woonadvies
Kamperen
Het "Handicamp"
Kampioen
Vakantiegids
Ervaringen
Sitemap
(Terug)
Contact


Kamperen met een handicap.

Voor (ouders van) motorisch gehandicapte (kindere)n blijkt het goed mogelijk te zijn om te blijven kamperen. Er bestaan allerlei hulpmiddelen waarmee lichamelijke belemmeringen beperkt kunnen worden, zodat je toch leuke dingen kunt blijven doen. Weliswaar zijn de subsidie mogelijkheden voor het aanpassen van een kampeermiddel uit de wetgeving verdwenen. Maar mensen zijn ontzettend inventief in het zelf bedenken en (laten) maken van alle mogelijke hulpmiddelen.

In bepaalde gevallen kan men een beroep doen op een of meerdere fondsen voor een bijdrage. Dit moet goed onderbouwd worden, al dan niet met hulp van een ergotherapeut of consulent. Ook belastingtechnisch kunnen de uitgaven soms worden opgevoerd. Onder het hoofdstuk "ziekte en bijzondere lasten", mits hierover met de inspecteur wordt overlegd.

Het "Handicamp".

Het jaarlijkse "Handicamp", en vooral de open dag, is een regelrechte aanrader. Bekijk er alle mogelijke aanpassingen en praat met de bedenkers en gebruikers ervan. De Kampeer- en Caravankampioen (KCK) van de ANWB schreef er over. Maar u kunt ook zelf 'ns meegaan...

Op stap met de caravan...

Als de schaatsen weer in het vet gaan, en het weer en de tijd het toelaten, komt de caravan van stal. Caravannen heeft een beetje "ouderen-imago", maar we komen op onze reizen volop andere, jonge gezinnen met een caravan tegen. Ons exemplaar, een Kip Grey-line, is door de fabriek voor onze zoon op maat gemaakt. Met aankleedblad, bed en brede deur. De firma "Mobiel" maakte een rolstoelliftje. Met twee gehandicapte kinderen aan boord is het extra handig om je eigen, aangepaste huis bij je te hebben.

Iedereen is vrij om onze technische snufjes te bekijken die het mogelijk maken, ook met lichamelijke gebreken te blijven kampeergenieten. In het decembernummer 1997 van de KCK (ANWB Kampeerkampioen) is een artikel over dit "handicamp" en over onze caravan opgenomen.

Was getekend, Johan Grootveld.De kosten...

Het is een kostbare zaak, om een kampeermiddel aan te (laten) passen.

Handige mensen kunnen kosten besparen door dingen zelf te doen. Of u kunt een reeds aangepast hulpmiddel overnemen.

Vooral ingrepen in caravans en campers zijn erg duur.

Onze eigen Kip Greyline caravan met brede deur, aankleedtafel en aangepast interieur kwam bv. op zo'n 4700,-- meerkosten uit.

Bij tenten daarentegen hoeft meestal maar weinig aangepast te worden.

gaa adres top


Please change "fontsize" in your browser if page looks corrupted.
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.