logo kamperen
Wonen Kamperen Bestellen Vervoer Computer Prikbord
logo

Doorzoek de site:
Aangepast zoeken


Vakantie voor
mensen met een handicap

deel 2..


Terug naar vakantie index.

Aangepaste groepsaccomodaties

Diversen:

Kamperen-Nederland.Beginthier

Website portal voor kamperen in Nederland.
Website: Kamperen-Nederland.Beginthier.

Wigwamvallei

Deze organisatie verzorgt voor gezinnen met gehandicapte kinderen. Er zijn grote, toegankelijke tipi's ("wigwam"-tenten), compleet gemeubileerd en aangepast voor rolstoelers. Eigen kampeermiddelen zijn niet toegestaan. De gasten kunnen zonodig gebruik maken van de voorzieningen op de terreinen. Zoals aangepaste toiletten en douches, een aangepast zwembad en een clubhuis. Er zijn deskundigen aanwezig op het gebied van verzorging en -verpleging.
De ouders wordt even de zorg voor hun gehandicapte kind uit handen genomen met activiteiten, survivals voor oudere jeugd ed.
Website: http://www.wigwamvakanties.nl.

Stichting "MiVa Vakanties"

Deze stichting beheert accommodaties met aanpassingen en hulpmiddelen voor mensen met een handicap.
In Frankrijk zijn er campings, al dan niet met bungalows, in de Dordogne, (Ch‚teau le Verdoyer) de Vendťe (la GuyonniŤrre) en tussen Bordeaux en Toulouse (le Camp de Florence).
Bel voor informatie: 079-3229191 Zoetermeer, of bezoek de site op www.miva-vakanties.nl

Stichting "IHD zorg in het Buitenland"

De stichting "IHD zorg in het Buitenland" biedt zorg en hulpmiddelen aan voor mensen met een handicap in het buitenland. Professionele mensen bieden verpleging, verzorging, dagbehandeling en de noodzakelijke hulpmiddelen zoals tilliften ed. aan. Zij kunnen uitzoeken in hoeverre de AWBZ in uw geval deze kosten kan vergoeden. Voorlopig opereren zij alleen in de strandgebieden Algarve (P), CŰte d'Azur (F), en Costa del Sol, Mallorca, Gran Canaria en Tenerife (E). Uitbreiding wordt onderzocht.
Stichting "IHD zorg in het Buitenland", Ossenvenne 10, 1141RS Monnickendam, 0299-657557
http://www.ihd-zorg.nl/

Europese Vereniging van Thuiszorgorganisaties

Heeft u een Persoonsgebonden budget (PGB) voor thuiszorg, dan kunt u daarmee ook in het buitenland mensen voor inhuren. Ga wel eerst de mogelijkheden na via bv. Per Saldo of de SVB. Adressen van thuiszorginstellingen in een aantal Westeuropese landen zijn te krijgen bij:
Europese Vereniging van Thuiszorgorganisaties, A. la Comblťlaan 69, 1030 Brussel, BelgiŽ, tel. 00-32-27367972

De ANWB "Reiswijzer voor Gehandicapten"

De "Reiswijzer voor Gehandicapten" bevat veel praktische informatie en tips over zelfstandig reizen, vooral voor volwassenen met een motorische handicap. Bent u ANWB-lid, dan is de gids gratis verkrijgbaar bij de ANWB-reistelefoon, (070) 3141420 en bij alle ANWB-kantoren. Niet leden betalen een gering bedrag.

De íWandelgids voor Rolstoelgebruikersí

De wandelgids, door Rinus Roland, beschrijft de regio Nijmegen, Betuwe, Oost Brabant en Noord Limburg in 27 bijzondere routes. De (rond)wandelingen voeren over verharde paden of weggetjes en ontsluiten prachtige plekken voor rolstoelgebruikers.
ISBN 9789075362787
Prijs 12,95
www.eoscentra.nl

Stichting Buiten....Gewoon .

De Stichting Buiten....Gewoon organiseert kampeervakanties op een beschermd terrein in Drente. Bedoeld voor mensen met een handicap en hun familie en verzorgers. Volwassenen en kinderen. Een groep medewerkers biedt activiteiten aan op het gebied van sport, spel, cultuur, creativiteit en natuur. Ook zijn er aangepaste tenten te huur.
Buiten....Gewoon, Elp, 024-3232558, 06-51548797

Yuub.

Yuub is een nieuwe organisatie die informatie verstrekt over vakantie-accommodaties die zijn aangepast voor gehandicapten.
Zij beheren een website met gespecialiseerde recreatiebedrijven, parken en accommodaties die streven naar integratie van validen en minder-validen. Het betreft hier veel huisjes ed., maar ook kampeerterreinen in binnen- en buitenland. U vindt hier welke aanpassingen aanwezig zijn, danwel een verwijzing naar de betreffende site.
Website Yuub

Stichting Wielewaal.

Stichting Wielewaal organiseert vakanties en dagopvang (kinderthemaweken) voor kinderen en jongeren met een beperking. Er zijn vakantieactiviteiten voor jongeren met een lichamelijke handicap, meervoudig complexe handicap en jongeren met ADHD/ASS. De vakanties en kinderthemaweken worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers.
Website Stichting Wielewaal.

Linita.

Linita verzorgt logeer en vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke handicap, pdd-nos of autisme. Wij huren een privť vakantiewoning in verband met aanpassingen, op een vakantiepark zodat wij diverse faciliteiten dicht bij ons logeerhuis hebben.
Wij bieden individueel gerichte ondersteunende en activerende begeleiding & activiteiten aan de cliŽnten in een huiselijke sfeer.
De vakantie weekenden en mid-weken zijn het gehele jaar door verspreid over het hele land. De vakanties zijn onder te verdelen in ontspannend, actief, luxe en kamperen en in de groepen; kinderen vanaf vier jaar, jong volwassenen en volwassenen.
Logeren en vakanties zullen begeleid worden door twee begeleiders. Per logeerweekend zullen er gemiddeld vier kinderen logeren, afhankelijk van de begeleidingsvragen. Tijdens vakantie max 6 deelnemers.
Website www.linita.nl

Picture Vakanties.

Op deze website vindt u een groot aanbod van vakantiemogelijkheden gericht op mensen met een lichamelijke/ verstandelijke/ psychische beperking en of chronische ziekte. Dit bestaat uit zorgreizen, groepsaccommodaties, vakantiewoningen, campings, hotels, vakantiereizen, zorgvakanties, reisorganisaties voor mindervaliden, schoolreizen voor speciaal onderwijs enz.
Website Picture Vakanties.

Vakantie Informatie Punt Mobility International.

Het Vakantie Informatie Punt (VIP) van Mobility International Nederland. Ook zij verstrekken informatie over de toegankelijkheid van toeristische faciliteiten in binnen- en buitenland voor mensen met een handicap.
Tel 0343-521795

De Gelderse Morgen.

De Gelderse Morgen organiseert fiets- (en handbike)vakanties door het rivierengebied. Ook voor mensen met een handicap. Overnacht wordt op rolstoelgeschikte campings. Bagage wordt vervoerd. Meerdaagse arrangementen, of uitsluitend verblijf op een camping, zijn mogelijk.
Tel 0345-582000, www.degeldersemorgen.nl

Safari in Zuid-Afrika.

Epic Enabled biedt rolstoeltoegankelijke camping safari vakanties aan in het Kruger National Park, Garden Route en dagtochten in Johannesburg en Kaapstad in Zuid-Afrika. Voor alleenstaanden, gezinnen of groepen. Raak een cheetah aan, luister naar het wild, zie de Afrikaans zonsondergangen.
Website http://www.epic-enabled.com

Ability Trip (USA)

Engelstalige site over vakantiemogelijkheden en toegankelijkheid over de gehele wereld, mn. in de Verenigde Staten van Amerika. Je kunt er info vinden, maar ook zelf info toevoegen.
Website http://www.abilitytrip.com

Barcelona Enabled

Barcelona-Enabled checkt accommodaties, vervoer en horeca op aanpassingen en met deze kennis krijgt u alleen het beste aangeboden.
Website http://barcelona-enabled.com

Arrangement in TsjechiŽ.

We zijn een educatief centrum met een accommodatie voor overnachtingen en een camping, in Lesnť, TsjechiŽ, een aantrekkelijke omgeving met veel mogelijkheden voor activiteiten. Ook individueel boeken is mogelijk. Bij ons pand hebben we rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Weinig drempels, goede verlichting en een speciale douche en toiletvoorziening.
Voor (groepen van) mensen met een beperking hebben we speciale arrangementen, met extra dienstverlening. .
Website Arrangement in TsjechiŽ.

Landgoed de Biestheuvel

Dit is een goedkope vijfsterren vakantielocatie voor groepen, gelegen in de Brabantse Kempen.
Landgoed De Biestheuvel beschikt in ruime mate over specifieke voorzieningen voor gasten met lichamelijke beperkingen, met I.T.S. erkenning. Voor onze gasten is een passieve tillift aanwezig, er zijn hoog/laag bedden met onrusthekken, een mobiel alarmsysteem, aangepast sanitair, douchebrancard en natuurlijk zijn alle gebouwen rolstoeltoegankelijk.
Website Landgoed de Biestheuvel.

Wegwijzer Reisinfo (BelgiŽ).

De website van Wegwijzer Reisinfo geeft je een overzicht van de beschikbare bronnen in het centrum en helpt je op weg in je zoektocht naar reisinformatie op het internet. Er zijn links naar websites van leden en andere interessante sites voor de reiziger, een forum met vraag en antwoord en een zoekertjeslijst. Desgewenst krijg je reisverslagen, e-mailadressen en een lijst van reissites per mail.
Wel even als lid aanmelden...
Website www.wegwijzer.be

Woonaanpassing
Woonadvies
Kamperen
"Handicamp"
KCK ANWB
Vakantiegids
Kampeerervaring
Sitemap
(Terug)
Contact


logo adres top


Please change "fontsize" in your browser if page looks corrupted.
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.