Handi Lifestyle.
(auto's, fietsen en vakanties)

De meeste informatie over dit onderwerp schreef Ir Grootveld, toen hij daar destijds voor zijn eigen kinderen mee te maken had. Dit gedeelte van de site is dus hier en daar verouderd. Al vinden zo nu en dan nog aanpassingen plaats. Let op dat bepaalde informatie op dit moment dan ook mogelijk niet meer kan kloppen!!

Naast woningaanpassingen hebt u met een beperking in het dagelijkse leven nog veel meer zaken aan uw hoofd. Met een beetje fantasie en een heleboel hulpmiddelen kunt ze aan. Voor de auto, de fiets, en de vakantie zijn er allerlei mogelijkheden. Lees de tips over kamperen met een beperking en andere aangepaste accomodaties.


(Lees meer...)

aangepaste bus met rolstoellift

caravan liftaanpassing
 
rolstoel achter fiets
joost in rolstoel op de camping

In binnen- en buitenland kunt u een kampeermiddel huren dat is aangepast. Of met uw eigen tent of caravan een camping met aanpassingen opzoeken. Er zijn veel aangepaste kampeerterreinen, huisjes of groepsonderkomens waar mensen met beperkingen welkom zijn. Geniet van een georganiseerde vakantie op maat, alleen of samen met anderen. Diverse organisaties zetten zich in om u, ondanks de beperkingen van een handicap, een aangenaam verblijf te bezorgen.

Lees bijvoorbeeld over het jaarlijkse "Handicamp". Ir Grootveld paste destijds voor zijn gezin een Kip-caravan aan, waar de Kampeerkampioen een artikel aan wijdde. Inspirerend zijn nog steeds de kampeerervaringen van Joeri's ouders. Hoe zij lang geleden, tijdens hun vakantie in Frankrijk, voor elk kampeerprobleem een oplossing vonden...


(Lees meer...)

vriendje op de camping

U (of uw kind) kunt met de juiste aanpassingen gaan waar u wilt. Zowel met de auto als met de fiets. Deze site beperkt zich tot de mogelijkheden voor het meenemen van passagiers met een handicap. Dus geen informatie over aanpassingen voor bestuurders met een handicap. Wel over het parkeerproblemen, passende scootmobielen en het veilig vastzetten van de rolstoel.

Lees over aanpassingen die mogelijk zijn voor fietsen en auto's. Al ziet de gemeente u eigenlijk liever in hun aangepaste, collectieve vervoer. Mijn eigen strijd destijds is helaas nog steeds actueel.


(Lees meer...)

portret

Ir Grootveld is zelfstandig architect met twee meervoudig complex gehandicapte zonen. Hij kent de praktische en emotionele problemen rondom het realiseren van aanpassingen in huis aan den lijve. Als architect en ervaringsdeskundige viel hem de kloof op tussen de bouwkundige, juridische en ergonomische partijen, die bij woningaanpassingen betrokken zijn. Om anderen te ondersteunen zette hij deze website en zijn kosteloze spreekuur op. Schreef handreikingen voor een aantal veel voorkomende situaties. Hij begeleidt particulieren en cliëntondersteuners in individuele situaties.

Naast de vele positieve reacties van cliënten, besteden verschillende periodieken en magazines op gezette tijden aandacht aan het werk en de website van Ir Grootveld.


(Lees meer...)

portret

In het verleden schreef Ir Grootveld over zijn belevenissen rondom zijn werk- en privésituatie. Dat levert bij elkaar een aantal prettig leesbare en herkenbare verhalen op. Het daaruit ontstane "Handiblog" is vandaag de dag soms nog verrassend actueel. In het "Wmo-commentaar" komt de problematiek rond regelgeving en jurisprudentie aan bod.

Er zijn ook recenter pennenvruchten van Ir Grootveld te vinden op internet. Deze handelen meer over zijn privésituatie, hobby's en vakanties. Neem daarvoor een kijkje op De Johan Grootveld Thuispagina.


(Lees meer...)

adres grootveld architekt en adviseur
Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.